luni, 19 iulie 2010

Lectura usoara pentru o criza grea

"Awake, arise, and assert yourself, you dreamers of the world. Your star is now in the ascendency. The world depression brought the opportunity you have been waiting for. It taught people humility, tolerance, and open-mindedness. The world is filled with an abundance of OPPORTUNITY which the dreamers of the past never knew."

Asta ne zice Napoleon Hill in a sa "Think and Grow Rich", un clasic al cartilor de personal development ce a stat la baza unei intregi literaturi de self improvement si mai tarziu a filosofiei New Thought. Cartea e realizata pe baza unui studiu de 25 de ani al autorului asupra a 500 dintre cei mai bogati oameni din lume, cu care avea legaturi apropiate si condenseaza 13 principii de baza ale filosofiei succesului.

Desi legile eterice la care face referinta pot fi interpretate drept o iluzie creata prin conexiunea dintre incredere in sine, succes si perceptie sau altfel spus, efectul placebo, cele 13 principii ale succesului la care face referinta sunt, foarte interesant, direct aplicabile realitatii de azi.  Cartea a fost publicata in 1937, in timpul Marii Crize si de atunci a vandut 60 milioane de copii in peste 50 de ani, devenind una dintre cele mai bine vadute carti din toate timpurile. Poate fi downloadata free (este deja in patrimoniul mondial) in format pdf sau audio.

Niciun comentariu: