miercuri, 23 martie 2011

Schimba locul, schimba perspectiva

Acum cateva zile discutam cu Rodi la o ciorba de fasole diverse filozofii de viata :) Pentru ca nu mai abordasem de mult tema iar ciorba era chiar buna, am ajuns destul de departe cu teoriile. Cea pe care mi-o aduc aminte acum era legata de ideea de cleaning. Adica de a face curatenie. Nu cu mopul, ci cu mintea.

Ideea sustinuta de Rodi era cat este de important sa iti eliberezi mintea de incarcaturi si informatii din trecut, inutile sau chiar daunatoare. Ca pentru a merge mai departe cu viata, catre experiente noi, trebuie sa faci tot posibilul sa dai empty trash bin. Doar asa poti primi experientele noi pe un teren curat si le poti trai asa cum merita, fara judecati de valoare bazate pe trecut, frici sau respingere.

Atunci mi-am adus aminte de o chestie. Am primit cadou de ziua mea un handcam FlipHD supercool, cu care am inregistrat in diverse ocazii momente pe care ulterior le transform cu sarg in video-uri. Dupa ce descarc video-urile din Flip pe Mac, le sterg din memoria camerei. De la un timp insa, imi ramane din ce in ce mai putin timp de inregistrare. Am ajuns, treptat, de la 2 ore spatiu, la 30 min, la 10, la zero. Frustrarea mea era maxima, pentru ca in soft aparea spatiu 8 Giga, insa nimic care sa ii ocupe! Am apelat la cunoscatori, care mi-au recomandat metode diverse de recuperare a spatiului de la citit link-urile producatorului la chestii mai kinky cum ar fi restartarea consecutiva de 8 ori a camerei. Evident, nu a mers nimic.

Pana cand, intr-o zi, cand mi-am exprimat frustrarea cu voce tare pe la birou, s-a oferit un coleg sa se uite la soft-ul camerei pe calculatorul lui. Un PC. Si acolo, surpriza, ditamai trash bin-ul plin cu 8 giga de filmulete facute cu diverse ocazii. Care era invizibil pe Mac. Un empty trash bin rapid imi face loc pentru inca 2 ore de inregistrari experiente noi :)

Concluzia? Pentru a "curata hardul" si scapa de probleme, trebuie intai sa le poti identifica. Si, ca sa le poti identifica, este necesar cateodata sa te afli in alt loc decat in cel in care le-ai creat.

3 comentarii:

Alina spunea...

Rodi stieee!

NSCU spunea...

hehe, da, le nimereste cateodata :P

Ina spunea...

Foarte poetic! Dar si dupa ce le identifici, pana dai "empty trash bin" poate dura....:)))))