luni, 31 august 2009

Madonna vs U2

Trebuia sa scriu postul asta imediat cum am iesit de la concert.. Evident ca amanarea momentului ii scade dramatic din originalitate, dar il scriu, ca sa fiu sigura ca am retinut diferentele intre cele doua concerte mari la care am ajuns anul asta. U2 in Zagreb si Madonna in Izvor. Comparandu-le as putea sa zic, nu-i asa, vorba aceea, care va sa zica nici nu se compara. Totusi, cum a fost pentru mine:

La concertul U2 din Zagreb am ajuns venind de la mare, din vacanta, de pe coasta croata, unde am facut plaja pe stanci si baie in cea mai limpede apa. La concertul Madonnei am ajuns venind de la birou. Am platit biletul la concertul Madonnei pe loc, atunci cand l-am rezervat, in urma cu 6 luni. La U2 mi l-a luat o prietena si nu l-am platit inca (Simona, iti jur, am incercat prin internet banking si s-a blocat.. maine ma duc la banca). Al doilea a fost aproape dublu ca pret fata de primul.

Scena de la U2 era o combinatie intre nava cosmica si scarabeu urias iar in timpul concertului a emis mai multe culori decat credeam ca exista in spectru. La Madonna ma asteptam sa apara un Boeing catre pista de zbor din scena care arata ca o hala, flancata in stanga si dreapta de doua bannere cenusii. La U2 am stat mai aproape de scena decat am stat la Madonna. Nu inseamna si ca am vazut mai mult - media de inaltime in Croatia este mult peste cea din Bucuresti. In Izvor am ajuns sa stau pe un damb de pamant sau ceva musuroi de cartite - asta mi-a oferit o vizibilitate mai buna si un motiv in plus sa ma urasca spectatorii din spate (pe langa faptul ca eram singura care, la DJ Oakenfield, dansa pe o raza de 20 de m radial, ceea ce, nu stiu exact de ce, dar li se parea deplasat)

U2 a dat doua bis-uri, Madonna deloc. De fapt, stai, ca nici nu s-au cerut. La U2 am purtat peruca, ne-am facut tricouri pe care am marcat urmatoarele locatii ale turneului U2 si am pozat pentru Amnesty International. La Madonna m-am ratacit de trupa ... La U2 chiar am cantat. la Madonna nu am recunoscut nicio piesa "curata" din mix-ul rave. Madonna danseaza. Bono canta. Bono arata sexy la 50 de ani. Madonna nu.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Recunosc ca este primul articol, sper ca asa se numeste, pe care il citesc scris de tine si astazi am aflat ca ai si blog. Imi place stilul de scris.

Unknown spunea...

Bineinteles ca le-am citit pe toate si nu ma pot abtine: chiar imi place cum scrii si ce scrii!

NSCU spunea...

Romeo, tu esti?..